Мурашина кислота, 5 мл
Опис
Мурашина кислота використовується протягом багатьох років для боротьби з проявами кліщових захворювань у бджіл (Varroa). У багатьох країнах Європи, а особливо в Німеччині, мурашина кислота лідирує серед екологічних коштів лікування від кліща вражає бджолині сім'ї.
Фізико-механічні властивості:
Безбарвна рідина з характерним гострим запахом.
Для обробки бджолосімей використовують мурашину кислоту типу А або Б з концентрацією 85-87%. При виконанні робіт з мурашиної кислотою бджоляр повинен дотримуватися необхідних заходів безпеки, уникати потрапляння на відкриті ділянки шкіри, не вдихати пари високої концентрації, при необхідності використовувати протигаз.
Методика застосування:
Мурашину кислоту можна використовувати для лікування сімей якщо повітря прогрілося до температури вище ніж 14°С. Пора року: весна (травень) і осінь (не пізніше 15 вересня). Навесні застосовують обробку неодноразово, по 3-4 дні з паузою між обробками в 12 днів. Восени обробляють одноразово. Під час обробки бджоляр повинен стежити, щоб верхній і нижній льоток були у відкритому положенні. Це необхідно для того, щоб концентрація парів мурашиної кислоти не досягла дуже високих значень. На підставі багаторічних спостережень не рекомендується використовувати в березні, квітні і жовтні, тому що в цей період вулик провітрюється недостатньо, концентрація парів може досягти критичних значень і привести до масової загибелі бджіл.
Норма витрати:
Розмішають в скляні або кислотостойкі пластмасові випарники в кількості 35-50ml.
Зберігання:
	 Зберігати в затемненому місці при кімнатній температурі, в недоступному для дітей місці. 
Заходи безпеки:
Увага! під час роботи необхідно дотримуватись заходів безпеки, забороняється вдихати пари кислоти, а також уникати потрапляння на шкіру, щоб уникнути хімічного опіку! Рекомендується працювати у гумових рукавичках.
Характеристики
| Тип | От варроатоза | 
| Країна-виробник | Украина | 
| Об `єм | 5 мл | 
| Форма ліків | Жидкость | 
| Спосіб застосування | Испаритель | 
| Вага | 11 г | 
















































































































 
                                            
                                         
                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
														 
														 
														 
														 
														 
														