Ніж для розкриття рамок з комбінованим заточуванням CIVAN® (1 сторона серрейторна заточка)
Опис
Бджолярі підтвердять, що правильний інвентар - це дуже важливий елемент роботи з вуликами і безперечно впливає на кінцевий результат. Наприклад, оцініть наш новий ніж. Хороша продуктивність і зручність в експлуатації - ось два кити, важливі в застосуванні цього ножа.
Ніж для розкриття рамок з серрейторной заточуванням CIVAN (двостороння заточка), Туреччина, спеціально розроблений для зручності зрізання забруса з бджолиних рамок. Унікальний метод заточування леза дозволяє з легкістю зрізати воскову печатку, що значно прискорює сам процес розкриття осередків і полегшує працю бджоляра. Особливою популярністю серед бджолярів користується модель ножа з лезом довжиною 300 мм і двостороннім заточуванням. Лезо ножа виготовлено з харчової нержавіючої сталі, заточка в формі зубчиків дозволяє розкривати велику площу медової рамки, не зачіпаючи при цьому дерев'яні частини самої рамки. Завдяки ювелірному заточуванню зубчиків ніж CIVAN не потребує нагрівання і теплої води.
Для більшої зручності ніж з одного боку оснащений звичайним лезом, а з іншого боку лезом з серрейторной заточуванням.
Серрейторне лезо - це тип заточки ножа або іншого ріжучого інструменту з хвилястою або пилкоподібною формою ріжучої кромки. На відміну від пилки зуби серрейтора знаходяться в одній площині.
Перевагами серрейторной заточки є:
- Підвищена ефективність різу. Різ відбувається одночасно під різними кутами, що безперечно збільшує ефективність при розрізанні.
- Збільшений термін збереження гостроти леза. Частково затуплене лезо з серрейторним заточуванням довше зберігає ріжучі властивості в порівнянні зі звичайним лезом, так як навантаження розподіляється на більшу площину ріжучої кромки, а значить на кожен шматочок навантаження менше. Тому лезо з хвилеподібною заточкою не так легко гнеться і заминається, як гладке лезо. Крім того, врізаючись в поверхню, великі зубці налягають на матеріал з більшою силою, ніж рівний край леза. Ділянки леза в вигинах в значній мірі менше піддаються тертю, тому лезо довше залишається гострим.
- Збільшена довжина ріжучої кромки. При тій же довжині клинка загальна довжина ріжучої кромки у серрейтора істотно більше, так як ріжуча кромка проходить по кривій лінії всіх зубів леза.
Технічні характеристики:
- довжина леза - 300 мм;
- вага - 160 грам;
- форма заточування - двостороння, зубчаста;
- матеріал леза - високоякісна, харчова нержавіюча сталь;
- матеріал ручки - дерево;
- розмір ручки - 105 * 27мм;
- товщина металу-2 мм.
Виробництво: Туреччина.
Увага! сторону ножа зроблену під звичайну заточку - не загострено! її виконано у вигляді підготовки робочої зони різання та вимагає додаткового заточування під кут, який бджоляр вважає оптимальним для своїх умов.
Характеристики
Тип | Для розкриття сот |
Країна-виробник | Туреччина |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Тип заточування | Комбінована |
Довжина | 230мм |
Матеріал рукоятки | Дерево |
Вага | 160г |